21 Gusht 1908, Shoqëria “Bashkimi” i Manastirit shkruante për ngritjen e degëve të klubit në qëndra të tjera të Shqipërisë

Shoqëria “Bashkimi” i Manastirit, në letrën e datës 21 Gusht 1908, dërguar simotrës së vet në Bukuresht, shkruante për veprimtarinë e klubit dhe sidomos për ngritjen e degëve të klubit, në qëndra të tjera të Shqipërisë, që ishin të lidhura dhe vareshin nga Klubi i Manastirit. Në letër, bëhet fjalë edhe për përgatitjet që bëheshin për Kongresin e njësimit të alfabetit dhe fillimin e tij, në Nëntor 1908.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply