21 Gusht 1908, gazeta ”Kombi” boton kërkesën për krijimin e një province autonome shqiptare

Më 21 Gusht 1908, gazeta ”Kombi”, që dilte në Boston të SHBA, botoi kërkesën drejtuar opinionit publik, për krijimin e një province autonome shqiptare, ku të gjithë shkollat dhe kishat, të ishin në gjuhën shqipe, ku të reformohej qeverimi i vendit, të zhvillohej ekonomia dhe kultura kombëtare.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply