21 Dhjetor 1996, Festivali i 34 i Këngës në Radio Televizionin Shqiptar

Festivali i RTSH

Më 21 deri më 24 Dhjetor 1996, u zhvillua Festivali i 34, i Këngës në Radio Televizion. Çmimin e parë dhe Çmimin e Publikut, në këtë veprimtari të madhe muzikore, e fitoi Ardit Gjebrea me këngën “Projekti Jon”; çmimin e dytë, për kompozim e meritoi Osman Mula me këngën “E doni dashurinë”, kënduar nga Ledina Çelo dhe Luan Zhegu; çmimi i tretë iu  dha këngës ”Sinfonia ime”, kënduar nga Sherif Merdani. Në këtë festival, një nga pjesëmarrësit më të hershëm të festivaleve, këngëtari Kozma Dushi, meritoi Çmimin e Karrierës.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply