21 Dhjetor 1903, lindi një nga martirët shqiptarë, Shezai Qemali

Mathauzen

Një nga 101 martirët shqiptarë, që u masakruan në kampin nazist të shfarosjes në Mathauzen të Austrisë, Shezai Qemali, u lind në 21 Dhjetor 1903. Ai mbante numërin 100032; nuk kishte emër, nuk ka as varr. Në prag të çlirimit të kampit të përqëndrimit, më 18 Janar 1945, u pushkatua bashkë me dy martirë të tjerë antifashistë shqiptarë Lefter Bezhanin dhe Vasil Gjatën dhe u dogjën në krematoriumet e Mathauzenit.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply