20 Tetor 1943, filloi lufta për çlirimin e Tiranës

Çlirimi i Tiranës

Në afërsi të Beratit dhe në Pogradec, më 20 Tetor 1943, u zhvilluan dy beteja të ashpra kundër pushtuesve të huaj, kurse një vit më pas, po në këtë datë, filloi epopeja e luftës partizane, për çlirimin e Tiranës, beteja më e madhe e Luftës Nacionalçlirimtare, që përfundoi me çlirimin e kryeqytetit.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply