20 Tetor 1936, u lind Prof. Dr. Efthim Dodona

Shkrim nga Efthim Dodona

Gjeologu-mikropaleontolog, Profesor dhe Doktor i Shkencave, Efthim Dodona, është lindur në Drenovë të Korçës, më 20 Tetor 1936. Ka mbaruar Teknikumin e Naftës në Kuçovë dhe më pas, ka ndjekur studimet në Universitetin e Moskës dhe të Tiranës, në Fakultetin e Gjeologjisë dhe Minierave. Një jetë e ngjeshur me punë dhe studime; ka punuar si gjeolog në terren, por ka dhënë dhe leksione, duke përgatitur brezat e rinj të gjeologëve. Është autor dhe bashkautor i disa teksteve universitare, por dhe i shumë artikujve e librave studimore, për historinë dhe kulturën tonë të lashtë dhe origjinale, për Faik Konicën dhe figura të tjera të shquara të kombit tonë. Auditorët e Universitetit dhe Biblioteka Kombëtare, mbetën për të streha e dytë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply