20 Tetor 1927, u nda nga jeta Naum Dhimitër Naçi

Naum Dhimitër Naçi

Pedagogu dhe gazetari i shquar, Naum Dhimitër Naçi, ose sic njihet ndryshe edhe Nuçi Naçi, u nda nga jeta më 20 Tetor 1927. Ishte drejtor i mësonjëtores së parë shqipe në Korçë, mësues i shqipes në shkollën e Treskës, në shkollën e mbrëmjes për shqiptarët në Stamboll, në shkollën e mesme të Janinës. Për punën e tij të madhe në fushën e arsimit, Kuvendi Popullor i ka dhënë titullin e lartë “Mësues i Popullit”. Ka drejtuar disa organe shtypi, shoqata e klube patriotike.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply