20 Tetor 1900, u shua poeti ynë kombëtar Naim Frashëri

Naim Frashëri

Sot përkujtohet përvjetori  i ndarjes nga jeta të Naim Frashërit. Lindi në Frashër të Përmetit në vitin 1846, ku mori edhe mësimet e para, e më pas studioi në gjimnazin Zosimea të Janinës. Naim Frashëri me krijimtarinë e tij të pasur letrare i ka dhënë fizionominë Rilindjes kombëtare Shqiptare. Ai vdiq në vitin 1900 në Stamboll, dhe eshtrat e tij janë sjellë në Shqipëri.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply