20 Tetor 1880, u mbajt Kuvendi i Përgjithshëm, në Dibër

Kuvendi i Dibrës

Më 20 Tetor 1880, kur marrëdhëniet midis Lidhjes Shqiptare të Prizrenit dhe Portës së Madhe, ishin acaruar më shumë se kurrë, në Dibër u mbajt Kuvendi i Përgjithshëm, i cili mori një seri vendimesh me karakter ushtarak, për mbrojtjen e tërësisë së vendit.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply