20 Tetor 1784, testament i tregtarit Shkodran Gjergj Kraja

Shkodra

Në testamentin e datës, 20 Tetor 1784, që ka lënë tregëtari i ndjerë shkodran Gjergj Kraja, flitet për plumb, saçmë e barut, pra, për prodhimin atje të armëve të zjarrit për gjueti por edhe për ushtri. Jo pa interes është edhe fakti që i ndjeri, shuma të konsiderueshme parash, i le që t’u ndahen të varfërve për haraçe dhe nevoja të tjera.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply