20 Tetor 1752, u pikturua nga vëllezërit Zografi kisha e “12 Apostujve”

Kisha e “12 Apostujve”

Ikonografët tanë të shquar, Kostandin e Athanas Zografi, më 20 Tetor 1752, përfunduan zbukurimin e kishës së “12 Apostujve”, në qytetin e dëgjuar të Voskopojës. Ikonat dhe pikturat murore të kësaj faltoreje, e bëjnë atë një ndër moumentet më të shquara të kulturës sonë mesjetare.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply