20 Shtator 1967, TOB vuri në skenë kryeveprën e artit operistik “Palaçot”

Nina dhe Avni Mula

Trupa e Teatrit të Operas dhe Baletit në Tiranë, më 20 Shtator 1967, shfaqi për publikun  operan e kompozitorit italian Roxhero Leonkavallo “Palaçot”. Kryevepra e artit operistik, u vu në skenë nga dirigjenti Simon Gjoni, regjizorja Jorgjie Bitri e skenografi të Shandan Toptanit. Interpretuan Kristaq Paspali, Nina e Avni Mula, Zihni Berati e Ramiz Kovaçi.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply