20 Shtator 1960, u krijua Instituti Folklorik

Ndërtesa e Institutit të Kulturës

Më 20 Shtator 1960, u krijua Instituti Folklorik, qëndër për studimin e veprimtarisë popullore, në fushën e letërsisë gojore dhe muzikës. Në vitin 1979, ai u përfshi në Institutin e Kulturës Popullore.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply