20 Shtator 1909, u formua në Korçë shoqëria “Përparimi”

Shkolla Normalja e Elbasanit

Sipas vendimeve të Kongresit të Elbasanit, më 20 Shtator 1909, në qytetin e Korçës, u formua shoqëria e mësonjëtorëve shqiptare “Përparimi”. Kishte për qëllim të ndihmonte arsimin kombëtar, të siguronte fonde për mbajtjen e Shkollës Normale të Elbasanit dhe të hapte shkolla të reja shqipe. Ndihmoi për mbajtjen e shkollave të Pogradecit, të Devollit, të Gjirokastrës, të Labinotit, Leskovikut etj.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply