20 Qershor 1914, forcat rebele sulmuan Karbunarën dhe pika të tjera të Myzeqesë

Forcat rebele, që vepronin kundër qeverisë së Vilhelm Vidit, më 20 Qershor 1914, sulmuan Karbunarën dhe pika të tjera të Myzeqesë. Forcat qeveritare, ndonëse të shumta në numër, nuk mundën ta përballojnë furinë e rebelëve dhe ata arritën të pushtojnë tokat, deri në Seman.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply