Site icon Qendra Mbarekombetare e Koleksionisteve Shqiptare

20 Prill 1920, u formua në Vlorë, Komiteti “Mbrojtja Kombëtare”

Më 20 Prill 1920, u formua në Vlorë, Komiteti “Mbrojtja Kombëtare”, i cili luajti një rol të rëndësishëm në organizimin dhe drejtimin e luftëtarëve shqiptarë, në betejat për çlirimin e Vlorës nga pushtuesit italianë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Exit mobile version