20 Prill 1905, gjyqi turk dënoi Bab Dud Karbunarën për veprimtarinë e tij patriotike

Në ditarin e vet patrioti beratas, Bab Dud Karbunara, shkruan se për veprimtarinë e tij patriotike, më 20 Prill 1905, u dënua me tre vjet burg nga gjyqi turk i Beratit, për vepra politike kundër shtetit. Është e njohur vendosmëria e rilindasit tonë të madh, për lirinë dhe pavarësinë e Atdheut, për shkollën dhe arsimin shqip, për ruajtjen e kulturës dhe të identitetit tonë kombëtar. Të gjitha këto përbënin vepër penale për pushtuesit dhe dënoheshin prej tyre.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare