20 Prill 1877, u botua në Bukuresht abetarja”Pellazgjika”, e Vasil Dhimitër Rusos

Më 20 Prill 1877, u botua në Bukuresht, abetarja e Vasil Dhimitër Rusos, me titull “Pellazgjika”. Duke folur për të, shkrimtari ynë i dëgjuar, Asdreni e cilëson si një libër të rrallë që, “nuk besoj se gjendet gjëkundi”. Në vitin 1927, për të ka shkruar edhe revista “Dituria” që botohej në Tiranë, duke dhënë dhe formatin 17.7 me 21.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare