20 Nëntor 1912, mbërritja në Durrës e Ismail Qemalit

Ismail Qemali

Më 20 nëntor 1912, Ismail Qemali arriti në Durrës. Ai dhe njerëzit që e shoqëronin u pritën me nderime nga qytetarët. Ishin marrë të gjitha masat që të mblidhej Kuvendi në Vlorë, meqë qyteti kishte lidhje telegrafike me botën.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply