20 Nëntor 1379, Balsha II u konfirmon privilegjet e vjetra raguzianëve

Balshajt

Në qytetin e lashtë të Retacit, më 20 Nëntor 1379, Balsha II, lëshoi urdhërin ku i konfirmon  raguzianëve, të gjitha privilegjet e vjetra. Në dokument thuhet se “Në kujtim të miqësisë së vjetër dhe të dashurisë që kanë patur me vëllanë tim dhe me mua, të cilën ne mendojmë ta shtojmë akoma”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply