20 Janar 1924, marrëveshje për lundrim e tregëti me Italinë

Midis Qeverisë Shqipëtare dhe asaj italiane, u nënshkrua në Romë, më 20 Janar 1924, “Traktati i tregëtisë dhe Lundrimit”. Ahmet Zogu nguroi t’ia paraqesë parlamentit për ratifikim. Prandaj një vit më vonë, në Mars të 1925, u nënshkrua “Protokolli final”, që i hapte rrugë zbatimit të tij.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare