20 Dhjetor 1946, u themelua Instituti i Lartë Pedagogjik

Mësues të Institutit Pedagogjik

Në Tiranë, më 20 Dhjetor 1946, u ngrit në fund të Dhjetorit, Instituti i Lartë Pedagogjik dyvjecar, për përgatitjen e armatës së mësuesve, që i duhej vendit, për të zhdukur analfabetizmin dhe për shkollat që do ngriheshin, deri në fshatrat më të largët. Instituti ishte fillimi i ngritjes së arsimit të lartë në vendin tonë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply