20 Dhjetor 1943, trimi i Çamërisë Ali Demi ra në betejë

Ali Demi

Sot përkujtohet dita e rënies në luftë kundër pushtuesve gjermanë në Kaninë të Vlorës, të luftëtarit trim të Çamërisë, Ali Demi, një ndër veprimtarët më të shquar të lëvizjes komuniste dhe të Luftës Nacionalçlirimtare. Për veprimtarinë e tij antizogiste më 1936, u përjashtua nga Gjimnazi i Gjirokastrës, kurse në vitet e pushtimit; për veprimtarinë antifashiste, u arrestua në Tiranë dhe u dënua me vdekje, por ai mundi të arratisej nga burgu për të vazhduar luftën e tij për lirinë e popullit shqiptar dhe vëllezërve të tij çamë, derisa derdhi dhe pikën e fundit të gjakut më 20 Dhjetor 1943.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply