20 Dhjetor 1927, marrëveshja e parë arkeologjike midis Shqipërisë dhe Italisë

Luigji Ugolini në Shqipëri

Midis vendit tonë dhe Italisë, më 20 Dhjetor 1927, u përfundua marrëveshja e parë për gërmimet arkeologjike në Shqipëri. Ekipi i parë arkeologjik Italian i kryesuar nga Luigj Ugolini, kreu gërmime dhe studime në Apolloni dhe Butrint.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply