20 Dhjetor 1913, Qeveria e Vlorës formon xhandarmërinë; rregullat e shërbimit e kontrata

Qeveria e Vlorës

Më 20 Dhjetor 1913, u shpall Dekreti i Qeverisë së Përkohëshme të Vlorës, mbi formimin e Xhandarmërisë shqiptare në krahinat e jugut. Dekreti i botuar në gazetën “Përlindja e Shqipërisë”, organ zyrtar i qeverisë, përmbante rregullat e shërbimit dhe kontratën për hyrjen në Xhandarmërinë e Shqipërisë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply