20 Dhjetor 1912, I. Qemali përgëzon kryekomandantin e Armatës Turke të Perëndimit

I. Qemali

Ismail Qemali, me cilësinë e kryetarit të Qeverisë së Përkohëshme të Vlorës, më 20 Dhjetor 1912, uronte kryekomandantin e ArmatësTurke të Perëndimit në Janinë, për sukseset kundër ushtrive greke, që synonin pushtimin e Shqipërisë së Jugut dhe i ofronte bashkëpunimin e qeverisë së tij për mbrojtjen e trojeve shqiptare derisa të përcaktohej fati përfundimtar i regjimit në Shqipëri.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply