20 Dhjetor 1461, Skënderbeu pushton kështjellën e Tranit në Itali

Skënderbeu

Gjatë fushatës ushtarake, në Itali, në ndihmë të aleatit të vet mbretit të Napolit Ferdinandit, Gjergj Kastrioti Skënderbeu, në betejën që u zhvillua në Tran, më 20 Dhjetor 1461, zuri rob Fushianë, përfaqësues i Dukës së Montavës dhe mori kështjellën e Tranit, pikë e rëndësishme strategjike, për feudalët e rebeluar.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply