2 Tetor 1914, Esat Pashë Toptani u vetëshpall Kryetar i Qeverisë së Përkohshme, dhe Komandant i Përgjithshëm i Ushtrisë

Esat Pashë Toptani

Esat Pashë Toptani, me ndihmën e Beogradit, më 2 Tetor 1914, në mënyrë të papritur arriti në Durrës, e detyroi Këshillin e Përgjithshëm të dorëzonte pushtetin dhe u vetshpall Kryetar i Qeverisë së Përkohëshme dhe Komandant i Përgjithshëm i Ushtrisë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply