2 Tetor 1887, Françesko Krispi, kryeministër i Italisë me origjinë arbëreshe, i foli Bismarkut për pavarësinë e Shqipërisë

Françesko Krispi dhe Bismarku

Në një bashkëfjalim, që pati Françesko Krispi, kryeministër i Italisë me origjinë arbëreshe, me kancelarin e Gjermanisë Otto Von Bismarkun, më 2 Tetor 1887, i foli atij për pavarësinë e Shqipërisë, sikurse ishte bërë me Rumaninë dhe Bullgarinë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply