2 Shtator 1925, u themelua në Romë “Banka Kombëtare e Shqipërisë”

Banka Kombëtare Shqiptare

Më 2 Shtator 1925,  në Romë u zhvillua ceremonia e themelimit të Bankës Kombëtare të Shqipërisë, ku u krye dhe shpërndarja  e aksioneve të saj. Beogradi që e ripruri në fuqi Zogun dhe ndihmoi të shtypë Revolucionin e Qershorit, mundi të sigurojë vetëm 10 % të kapitalit aksionar, kurse pjesën e luanit e fitoi grupi financiar italian.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply