2 Shtator 1878, Lidhja Shqiptare e Prizrenit, i kërkon Mehmet Ali Pashës të largohej

Mehmet Ali Pasha

Më 2 Shtator 1878, një delegacion i Lidhjes Shqiptare të Prizrenit, i kërkoi marshallit turk Mehmet Ali Pasha, që të largohej nga Gjakova. Kur ai refuzoi, kryengritësit shqiptarë rrethuan kullën që mbrohej nga 6 kompani, prenë lidhjet telefonike dhe i dhanë 24 orë afat oficerit madhor turk, që të largohej, por ai preferoi luftën dhe fundin e vet.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply