Site icon Qendra Mbarekombetare e Koleksionisteve Shqiptare

2 Qershor 1915 repartet ushtarake serbe, filluan marshimin drejt Shqipërisë së mesme

Repartet ushtarake serbe, të nisura nga Struga dhe Dibra, nën komandën e kolonelit Milutin Mishkoviç, filluan marshimin drejt Shqipërisë së mesme, më 2 Qershor 1915. Ato ndeshën në rezistencën spontane të patriotëve shqiptarë, por në sajë të epërsisë numerike dhe të teknikës ushtarake, pushtuan Elbasanin, për të vazhduar më tej, në thellësi të vendit.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Exit mobile version