2 Prill 1914, Themistokli Gërmenji e koloneli Snellen shtypën puçin grek në Korçë

Më 2 Prill 1914, në qytetin e Korçës, ndodhi puçi i armatosur dhe i organizuar nga shovinistët grekë. Puçistët u munduan të dëbonin administratën shqiptare dhe të pushtonin qytetin. Xhandarmëria shqiptare, nën komandën e majorit hollandez Snellen dhe korpusi i vullnetarëve, me të cilin u bashkuan me qindra fshatarë të katundeve të afërta, nën udhëheqjen e Themistokli Gërmenjit, e shtypën puçin brënda një kohe të shkurtër.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare