2 Prill 1872, vdiq gjuhëtari arbëresh Andrea Dara

Andrea Dara, folklorist e linguist arbëresh, babai i poetit të njohur Gavril Dara i Riu, vdiq më 2 Prill të vitit 1872. Ai është autor i një gramatike shqipe të botuar me 1830, një punimi mbi zakonet e traditat e fshatrave arbëreshe, që doli në dritë më 1859, i një fjalori dygjuhësh italisht-shqip dhe i një vëllimi me këngë popullore të arbëreshëve të Siçilisë. Shumë nga studimet dhe shkrimet e tij, të pabotuara, ndodhen në fondet e Bibliotekës Mbretërore Daneze në Kopenhagen.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare