2 Nëntor 1942, u shua Nebi Sefa, patriot

Nebi Sefa

Patrioti demokrat Nebi Sefa, u nda nga jeta, më 2 Nëntor 1942. U arsimua në Berat, Kostancë dhe Selanik. Pas kthimit në vendlindjen e tij, Lushnjë, u mësonte bashkëqytetarëve fshehurazi, shqipen. Ai përkrahu Kongresin e Manastirit dhe memorandumin e Kuvendit të Gërçes. Ditën e shpalljes së pavarsisë, ishte delagat në Vlorë, ndërsa në 1920, anëtar i komisionit për thirrjen e Kongresit të Lushnjes dhe përkrahës i qeverisë të Sulejman Delvinës, që doli nga ai forum dhe i qeverisë revolucionare të Nolit.

Referencat:

Bibloteka dhe arkiva e QMKSH

Leave a Reply