2 Maj 1924, përçahet Kuvendi i Shqipërisë

Kuvendi Kushtetues i Shqipërisë, më 2 Maj 1924, përfundimisht ndahet më dysh. 43 deputetë demokratë të mbledhur në Vlorë, cilësohen nga kryetari i Kuvendit Jashar Erebara, si uzurpatorë dhe kërcënohen prej tij se “do tu shtypë kokat”. Deputetët demokratë, të mbledhur në Vlorë, në ceremonine mortore të Avni Rustemit, organizojnë protesta dhe nuk pranojnë të kthehen në Tiranë, duke e quajtur kryeqytetin si vend të pasigurtë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare