2 Maj 1391, vendimi i Senatit të Venedikut shkruan për tregëtinë me Durrësin

Në vendimin e Senatit të Venedikut që mban datën, 2 Maj 1391, thuhet se po të merret vesh vdekja e Gjergj Topisë, që zotëronte Durrësin, forcat e Republikës duhej të pushtonin qytetin dhe kështjellën e tij, në mënyrë që ato të mos binin në duart e turqve. Rënia e Durrësit në dorë të osmanëve, thuhet në vendim, dëmton rëndë lundrimin dhe tregëtinë e Venedikut.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare