2 Gusht 1914, fuqitë e huaja pasi analizojnë situatën e brendëshme të vendit vendosin largimin e Vilhelm Viditi nga Shqipëria

Ambasadorët e huaj, të akredituar pranë Qeverisë Mbretërore dhe anëtarët e Komisionit Ndërkombëtar, në mbledhjen e përbashkët, që u mbajt më 2 Gusht 1914, pasi analizuan gjëndjen ndërkombëtare dhe situatën e brendëshme të vendit, arritën në përfundimin se mbreti Vilhelm Vidi, duhej të largohej nga Shqipëria. Në të njëjtën kohë edhe oficerët hollandezë, që ishin komanduar për organizimin dhe drejtimin e xhandarmërisë kombëtare, morën urdhër për kthimin në Atdhe.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply