2 Gusht 1849, vdiq Mehmet Ali Pasha.

Mehmet Ali Pasha (1769-1849) i njohur me emrin Muhamed Ali, ishte pasha osman me prejardhje shqiptare. Ai konsiderohet si themeluesi i Egjiptit modern për shkak të reformave që ai bëri në sferat ushtarake, ekonomike dhe kulturore.  Dinastia që ai krijoi do të udhëhiqte Egjiptin dhe Sudanin deri më Revolucionin egjiptian të vitit 1952.

Leave a Reply