2 Dhjetor 1937, Dhimitër Toskanini kompozon dhe luan për mërgimtarët e Bukureshtit himin e ri shqiptar

mërgimtarët e Bukureshtit

Tenori dhe kompozitori i shquar Dhimitër Toskanini, më 2 Dhjetor 1937, kompozoi dhe luajti për mërgimtarët tanë në Bukuresht, muzikën e himnit të ri shqiptar, të përgatitur për konkursin e shpallur nga qeveria shqiptare  e kohës.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply