2 Dhjetor 1924, lindi pedagogu Eshref Pumo

Buletini i Shkencave Gjeologjike

Në Tiranë, më 2 Dhjetor 1924, u lind gjeologu dhe pedagogu i shquar Eshref Pumo. U diplomua në Akademine e Minierave të Krakovit në Poloni dhe shërbeu më pas për Shërbimin Gjeologjik Shqiptar. Për shumë vite , ai ka dhënë leksione dhe ka drejtuar si dekan Fakultetin e Gjeologjise dhe Minierave në Universitetin e Tiranës, ka përgatitur tekstet dhe hartat gjeologjike, ka botuar shumë artikuj, studime e monografi, ka drejtuar si kryeredaktor “Buletinin e Shkencave Gjeologjike”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply