2 Dhjetor 1919, serbët hapin në Dibër zyrën e qeverisë së Esat Pashë Toptanit

Dibra

Më 2 Dhjetor 1919, autoritetet pushtuese serbe, hapën në qytetin e Dibrës, “Zyrën e qeverisë së Esat Pashë Toptanit”. Sikurse shkruan Aqif Pasha, atje banonin nënpunës dhe oficerë të Esat Pashës, të cilët bashkë me pushtuesit, “projektonin plane për të nxitur trazira”. Për këtë qëllim qeveria e Beogradit, rekrutonte fshatarë shqiptarë në rradhët e xhandarmërisë, për t’i përdorur ata, për qëllimet e politikës së vet antishqiptare.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply