2 Dhjetor 1431, regjistrimi i tokave shqiptare nga regjimi otoman

Murati II

Sipas urdhërit të Sulltan Muratit të II, më 1431, filloi regjistrimi i tokave të sanxhakut të Shqipërisë. Dokumenti që ka ardhur deri në ditët  tona, ka një rëndësi të veçantë, sepse sjell shtrirjen e tokave shqiptare dhe shpërndarjen e tyre tek krerët e regjimit feudal-ushtarak otoman, gjatë pushtimit të Shqipërisë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply