19 Tetor 1928, greva e punëtorëve të shoqërisë konçesionare “Mazorana”

Protestë

Punëtorët e shoqërisë konçesionare italiane “Mazorana”, që merrej me ndërtimin e rrugëve dhe urave në Shqipëri, më 19 Tetor 1928, u hodhën në grevë. Ata, protestuan kundër pushimit nga puna të disa shokëve të tyre si dhe për mospagimin e orëve të tepërta të punës nga firma.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply