19 Shtator 1908, u themelua në Dibër klubi patriotik “Bashkimi”

Dibër

Në Dibër, më 19 Shtator 1908, u themelua klubi patriotik “Bashkimi”, i cili luajti një rol të rëndësishëm  për zgjimin e ndërgjegjes kombëtare dhe organizimin e luftës për pavarësi. Me nismën dhe ndihmën e tij, duke filluar nga viti 1910, në Dibër dhe në Malësinë e Veriut, u hapën 250 shkolla shqipe.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply