19 Shkurt 1919, letër proteste e Bajram Currit për Klemansonë

“Komiteti Mbrojtja  Kombëtare e  Kosovës” me qendër në Vjenë, më 19 Shkurt 1919, i dërgoi një letër proteste Kryetarit të Konferencës së Paqes në Paris, Zhorzh Klamanso, kundër masakrave serbe në Kosovë. Komiteti kërkonte që Kosova të kalonte në administrimin e përkohshëm të forcave ndërkombëtare. Letra mbante firmën e presidentit të Komitetit, Bajram Curri, të sekretarit të tij Jashar Erebara dhe të anëtarit të këshillit Mustafa Natiku. Dokumenti është botuar nga Faik Konica në revistën e tij “Albania”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare