19 Qershor 1930, punëtorët e kantierit të Vaut të Dejës mbajtën një protesetë ndaj shoqërisë Italiane “Venancet”

350 punëtorë të shoqërisë italiane, “Venancet”, në kantierin e Vaut të Dejës-Gomsiq, më 19 Qershor 1930, shpallën një grevë dhe kërkuan ngritjen e pagave dhe shkurtimin e orëve të gjata të punës. Greva përfundoi me fitoren e grevistëve.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply