19 Qershor 1886, “Shoqënia e Stambollit”, arriti të marrë lejën për hapjen e Shkollës shqipe në Korçë

Më 19 Qershor 1886, “Shoqënia e Stambollit”, mundi të marrë lejen për hapjen e Shkollës shqipe në Korçë. Më pas shkolla të tilla, u hapën në Kolonjë, Pogradec, Luaras dhe Selcë. Pushtuesit u nxirrnin shumë pengesa dhe mundoheshin t’i mbyllnin, por ato vazhdonin veprimtarinë e tyre, duke u mbështetur tek populli.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply