19 Prill 1956, u rivendosën marrëdhëniet diplomatike midis Shqipërisë dhe Egjiptit

Më 19 Prill 1956, u rivendosën marrëdhëniet diplomatike midis vendit tonë dhe Egjiptit, të ndërprera pas pushtimit fashist të Shqipërisë. Bashkëpunimi dhe miqësia tradicionale midis dy vendeve tona, kanë njohur një ripërtëritje të vërtetë. Vizat e rangjeve të ndryshme dhe marrëveshjet për bashkëpunimin ekonomiko-tregëtar, për mbrojtjen e investimeve për programet e bashkëpunimit kulturor, dëshmojnë për këtë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare