19 Nëntor 1461, triumfi i Skënderbeut në betejën kundër Picininos

Skënderbeu

Në kuadrin e ndihmës luftarake, që Gjergj Kastrioti i dha aleatit të tij mbretit të Napolit, më 19 Nëntor 1461, u zhvillua beteja kundër Picininos. Kundërshtarët u thyen dhe lanë fushën e betejës: kjo e ngriti më lart lavdinë e Skënderbeut dhe luftëtarëve shqiptarë në gadishullin e Apenineve.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply